De zomer is in aantocht en maar liefst 77% van onze camps zijn reeds volzet. 
 Boek nog gauw via deze link jouw summercamp!

Word lid van Twins Club of hernieuw jouw lidmaatschap voor 2024 via deze pagina 

 

De permanentie van het secretariaat is van 1 mei tot en met 31 oktober: tijdens de permanentie worden e-mails opgevolgd en oproepen via telefoon beantwoord.   

Contacteer ons secretariaat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 10u tot 12u en van 13u tot 15u op 059/32 03 13.

Tijdens het Pinksterweekend is het secretariaat gesloten: de club is bereikbaar via de Beachmaster op 0475 868788 tussen 10u en 17u

 

Zin in een job op of naast het strand? Check onze vacatures en word deel van onze Twins Crew.

 

Sea you there! 

 

 

 
Full Members

 

Leden van Twins Club genieten tussen Pasen en
Herfst van een uitgebreide sportservice op het
strand.  Lees vooraf het intern reglement.

Inschrijven
 
Short Members

 

Lid worden voor één dag. Vul je dag aan zee
boeiend en gevarieerd in, op het strand en in de
golven.

Info & boeken vanaf Pasen
 
Short Members Plus

 

Het daglidmaatschap plus persoonlijke surf- en
zeillessen op jouw maat ; relax nadien in de
strandclub..

Info & boeken vanaf Pasen

 

 

 

Mission Statement

Twins Club wil zoveel als mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen motiveren tot buiten sporten.  De uitvalbasis van Twins Club is het strand van Bredene waar zij alle disciplines van surfsporten (en fietsen) in verschillende organisatievormen het hele jaar wil concipiëren, organiseren en begeleiden. Out of Home focust onze club op deze en andere surfsporten (ski - snowboard) binnen gelijkaardige doelen.

Twins wil haar doel op professionele, aangename en veilige wijze organiseren en kan hiertoe alle middelen, in eigendom of huur, verwerven of gebruiken.

 

 

ClubBestuur

Twins Club vzw - STATUTEN

Publicaties in het belgisch staatsblad :

Eerste publicatie van onze statuten dd 22 april 1986 (registratienr. 11.370 – 86)

Wijzigingen en herverkiezingen bestuurders op 7 mei 1987 (nr. 6577) – 25 mei 1989 (nr.6141) – 15 jan 2002 (nr. 768) -  jan 2006) - 21 maart 2021

De huidige statuten zijn neergelegd op de griffie van koophandel te Brugge op 30 september 2021 en zijn gepubliceerd op 7 oktober 2021.

Volgende bestuurders zijn nu benoemd conform de statuten : Johan Kindt, Patrick Kindt, Bruno Vanoverbeke, Verhaeghe Hilde, Casier Stefaan, Tim Philippé, Noémie Wouters, Jill Vanacker, Werner Dietvorst, Maarten Gielen en Verstraete Steven.

Johan Kindt is voorzitter van de Raad van Bestuur, Noémie Wouters is penningmeester, Patrick Kindt is secretaris, Jan Albert is commissaris (niet-bestuurder) en Fernand Casier (mede-oprichter van de club) is ere-lid.

De statuten worden in 2024 herschreven conform het WVV en worden, samen met de nieuw verkozen leden van de Algemene Vergadering en van het Bestuursorgaan, gepubliceerd in de loop van het najaar 2024.  Nieuwe bestuurders vanaf 1 januari 2024 zijn Nick De Wannemaecker, Tom Tanghe en Werner Roelen.  

  

Club Crew - vast personeel

Volgende personen zijn voor het seizoen 2024 aangesteld door de Raad van Bestuur Vereniging.

Arne Kindt, Algemeen (Sporttechnisch) Coördinator:  functie= Algemeen Management van Twins Club, concipiëring en organisatie van de portfolio Twins Club

Fleur Vandekinderen, Administratief Coördinator: functie= Administratief kader van de sportieve werking, communicatie en organisatie secretariaat.

Hanne Monteyne, Lesgever-Coach: functie= Organisatie ledenservice, trainingen, reddingsdienst.  Lesgeven en coachen van sportactiviteiten.

Onze Crew wordt op jaarbasis aangevuld met beachmasters, lesgevers en coaches.

 

Informatienota - Vrijwilligerswerk Twins Club 2024

Twins Club vzw is een vereniging die conform haar missie sport concipieert, organiseert en begeleidt. Hiervoor doet zij beroep op vrijwilligers die onbezoldigd (geen loon) en vrijwillig meehelpen met de organisatie.

Vrijwilligers kunnen dus meehelpen aan:

 • de op- en afbouw van de surfclub,
 • de organisatie van een watersportschool, van een ledenservice en van sportieve clubevents
 • de organisatie van een veilige sportbeoefening.

Twins Club sluit voor haar vrijwilligers een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af en kan ook een vergoeding voorzien door uitbetaling van een forfaitaire kostenvergoeding. 

De vergoeding die de vrijwilligers ontvangen is dus geen loon voor prestaties (er is geen arbeidsovereenkomst): zij is vrij van bijdragen aan de sociale zekerheid en belastingen.

De vergoeding van de club is een tegemoetkoming voor gsm-gebruik, verplaatsingen, beroepskledij, voeding en dranken, sportkledij en sportmaterialen, sporttechnische research, voorbereidingen voor lessen of trainingen, ea....

In 2024 zal elke clubvrijwilliger voor elke dag (6u of meer) prestatie max. € 40,- ontvangen. Op jaarbasis zal de totale forfaitaire vergoeding per persoon maximum € 3047,43,- bedragen (maximale vergoeding Twins Crew). Elke vrijwilliger waakt zelf over zijn vrijgestelde maxima (en geeft dit door aan Twins Club).

De Administratief Coördinator houdt een nominatieve lijst bij met de vergoeding per dag; de vergoedingen worden telkens voor de 6de van iedere maand overgeschreven rekeningnummer van de vrijwilliger (IBAN),conform de voorafgaande en nog niet overgeschreven prestaties?

Voorwaarden zijn de ondertekening van:

 • de informatienota vrijwilligerswerk.
 • het clubcharter (en een correcte opvolging).
 • de ondertekening van de voorafgaande prestaties op de lijst.

Twins Club wil graag nog haar respect voor de vrijwilligers benadrukken. De club wil via aanvullende incentives de inzet en de bereidheid van haar vrijwilligers voor de sportclub verhogen.

 

Clubcharter - Twins Club 2024 - 12 headlines

 1. Onze club organiseert een ledenservice, reddingsdienst, schoolsportdagen, sportkampen en trainingen voor kinderen en jongeren. Wij zoeken sportbeleving, veiligheid, eerlijkheid en inzet, en verwarren inzet niet met veel prestatiedruk in competitieverband. Altijd een beetje relativeren en soul behouden. En vooral dus héél veel sporten.
 2. Respect voor alle leden en alle deelnemers aan sport- en schoolactiviteiten. Niet alle jongeren en kinderen zijn gelijk; respeceer de beleving van iedereen.
 3. Merk machtsmisbruik of pestgedrag op. Elke lesgever, coach of trainer waardeert en beschermt de fysieke en psychische integriteit van elke jongere. Contacteer in alle vertrouwen ons API: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (ook voor problemen onderling).
 4. Focus niet op jezelf, op jouw goesting om te sporten maar help alle deelnemers in de school in hun sportbeoefening.
 5. We organiseren zowel recreatie op instapniveau als competitie voor toppers, maar waarden van soul en fairplay blijven. Vang frustatie en boosheid op en herstel de rust.
 6. Twins Club is een brede club met veel sportdisciplines. Dus sporten fietsers, zeilers, kiters, windsurfers en golfsurfers samen. Speel in op verdraagzaamheid.
 7. Twins Crew is stipt op tijd en draagt zorg voor de outfits, alle sportmaterialen en de clubaccommodaties. Verzorg je outfit, het sportmateriaal en hou de clubaccommodaties netjes.
 8. Respect voor de omgeving; duinen, strand en zee. Zwerfvuil in de club opruimen maakt deel uit van de job op Twins “core-job”, loop dus niet voorbij vuiligheid. Zo blijven we de mooiste.
 9. Twins Club houdt de kerk in het midden en proberen iedereen gemotiveerd aan de slag te houden. Zeg het ons als je een (financiële) regeling niet goed vindt. Twins Club zal elke vergoeding of loon correct en op tijd betalen.
 10. Service geven tijdens de job vanuit een lighouding is taboe.  De fatboys zijn dus voor na de prestaties (na 17u)
 11. De reddingsdienst is gereorganiseerd: we verwijzen naar ons protocol veiligheid op Twins Club voor inzet van onze crew voor een veilige club.
 12. Wie als Twins Crew (in elk verband) functioneert engageert zicht met inzet voor de club en streeft een correcte verhouding tussen prestaties en vrije trijd of vakantie in.  

  

Permanentie Secretariaat

De permanentie van het secretariaat is van 1 mei tot en met 31 oktober: tijdens de permanentie worden e-mails opgevolgd en oproepen via telefoon beantwoord.   Administratief Coördinator is Fleur Vandekinderen:

Contacteer ons secretariaat op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 10u tot 12u en van 13u tot 15u op 059/32 03 13.

Clublabels

TWINS CLUB is een door de Wind- en Watersport Federatie een erkende school én een erkende trainingsclub. 

 

 

Leer Surfen

Wie surfen super cool vindt, kan dat perfect leren op onze Noordzee!

 

Surfmix

Camp voor kinderen van 7 tot 11 jaar

 

De surfmix is er elke week in het zomerverlof.
Jongeren kiezen voluit voor waterpret; met toffe surfmonitoren doe je tal van activiteiten op en naast het strand. Elke dag 4u les en lunch over de middag.  Surf 's up!

Klik hier voor meer info

Allsurf

Camp voor jongeren van 12 tot 16 jaar

 

Allsurf camps zijn meer technische stages vanaf 12 jaar. Golfsurfen op shortboard én longboard wordt aangevuld met windsurfen en suppen. 
Giant sup, zeilwagen, powerkite en beachvolley maken je sportweek compleet.

Klik hier voor meer info

 

Surfstage Crozon

Verbeter je surfskills in de Franse golven

 

Tijdens de zomervakantie voorzien wij 2 weken surftraining voor jongeren, die deel uitmaken van het Young Guns team 
Beleef je eerste avontuur aan de Franse kust.

 

 

Schoolsport

 
Met de klas naar zee

 

Overtuig je leerkracht voor een boeiende sportdag aan zee. Iedereen het warme wetsuit in en proeven van golfsurfen, suppen en giant suppen in de golven. Just do it.

Klik hier voor meer info

 

 

Twins Surfcamps 2024 - 9 weken lang surfplezier in de zomervakantie!  

 

Out 4 a day

Je hebt vast een goede reden om samen te vieren of te beleven.

> vraag een offerte voor jouw specifiek event

 

Enjoy the ride

Surf ‘s up

 

Verjaardagen en communiefeesten. Thuis of
buiten, de huiskamer of de zee. Eerst met je
vrienden leren surfen en kiten op ‘t strand. Na
de sport de taart. Da' s pas een feest.

 

vraag een offerte

 

Share Happiness

Elk z’n avontuur

 

Corporate days op Twins. Een dag aan zee met sportief avontuur op maat van elke werknemer.  De unieke natuurlijke omgeving van duinen, strand en zee geeft je sowieso een goed gevoel.  Wij vullen aan met catering in lijn met het bedrijfsbudget.

 

vraag een offerte

Keep your cool

Met vrienden naar zee

Proeven van strand, zee en golven. Je vrijgezellendag of "er even uit met de sportclub" wordt cool.  Surfen op onze giant sups, partijtje volley en relaxen in de clublounge.  Afsluiten met een frisse pils kan in de surfer's bar.

 

vraag een offerte

 

Surf Your Mind

Frisse duik, helder hoofd

 

Focus ongestoord op cijfers middenin een omgeving van duinen en strand. Meetings op het strand van Twins Club geven je een exclusieve en creatieve "state of mind". Na het denkwerk is er tijd voor surfsporten, zeilwagenrijden, powerkiten of biken op het strand.

 

vraag een offerte
 

Vraag een offerte aan voor een incentive in 2024

 

 

Young Guns

 

Wie straks mee wil staan op het podium van de Belgische Surfkampioenschappen start beter bij onze Young Guns. Vaste trainingsdagen, sterke coaches en verzorgde buitenlandstages.
Your way to the top.

Inschrijven

 

 

Longboard Girls

 

Nieuw trainingsteam op Twins Club. Vaste trainingsdagen, sterke coaches en verzorgde buitenlandstages om jouw longboardskills naar dat volgende niveau te krijgen.

Inschrijven

 

 

SUP Ladies

 

Suppen op zee, in de branding in combinatie met Yoga onder begeleiding van Annelies. In het voorjaar trainen we op vrijdagavond, in het najaar op zondagmiddag.
Conditie en fun in één pakket. 

Inschrijven

 

 

Patin Races

 

De patin is een kleine sportieve catamaran.
Op Twins kan je leren zeilen op patin, trainen en
wedstrijden varen.

 

 

 

 

Ostend Cup

 

De Ostend Cup omvat 8 wedstrijden voor Patin,
Multihull, SB-20, Draken en J24.
Elke wedstrijd wordt afgesloten met een diner in
de organiserende club. Go Sailing

 

 

 

 

 

 

Twins Events 

Adembenemend mooi maar knap lastig. Just go on.

 
Corporate Challenge 

 

Vorm in je bedrijf, wielerteam of vriendengroep een team van 4 tot 6 bikers die voor elkaar door het vuur gaan.

Traditiegetrouw afspraak voorjaar 2025 

 

 
Duo Race 

 

Vorm in je bedrijf, wielerteam of vriendengroep een duo die voor elkaar door het vuur gaan.

Traditiegetrouw afspraak voorjaar 2025 

 

 
Dé Classic 

 

Stevige MTB tocht door de duinen en op het harde zand langs de Noordzee. 

Afspraak begin december 2024

 

Next event: Sea King/ Queen 13 juli 2024 

 

 

Toerski Zwitserland

 

Het Vlaamse drukke grijs inruilen voor ongerept toeren in witte natuur. De slimste manier om licht en kleuren bij te houden in de donkere winter. Op toerski of board. Twins zorgt bovendien voor een knappe fotoscoop.  

Meer informatie volgt later

 

 

Bike Weekend

 

Fin de Saison voor onze strandclub in de Ardennen. Ouders, jongeren en kinderen fietsen in eigen groepjes op een vooraf verkend bosparcours. De groep luncht samen in het bos.  

Meer informatie volgt later